by Charelle

Theeceremonies

ervaar het meest liefdevolle plantmedicijn

"The Earth says much to those that listen." - Rumi

theeceremonie bos

Over theeceremonies

Tijdens een theeceremonie maak je een liefdevolle reis in jezelf. We drinken thee, in stilte, op ceremoniële wijze. Thee nodigt je uit tot diep contact met jezelf en Moeder Aarde. Het is een kans om even helemaal met jezelf te zijn, in je eigen innerlijke ruimte, in liefde. Die verbinding is soms genoeg voor heling op de diepste laag, het zien van je volgende stap of het ontvangen van een betekenisvol antwoord.

Wat voor thee drinken we?

Bij thee denk je misschien aan kamillethee, gemberthee of zelfs ayahuasca. Maar tijdens een theeceremonie drinken we écht thee: blaadjes van de theeplant Camillia sinensis. De naam kamillethee klopt eigenlijk niet, want kamille is een andere plant dan thee. Vroeger noemden we een kamillethee dan ook een kamilleinfusie. 

De plant thee is geen psychedelica of andere ‘mind-altering’ substantie. Maar de energie van thee voelt liefdevol, brengt je in contact met jezelf en diepere lagen van bewustzijn. In de Traditionele Chinese Geneeswijze wordt thee gezien als ‘het medicijn voor de ziel’, waar je weer een sprankel van in je ogen krijgt.

Wat is ‘living tea’?

Tijdens een ceremonie drinken we altijd ‘living tea’: blaadjes van wilde en semi-wilde theebomen, die echt de kans krijgen om te leven. De thee is met de hand geplukt, gedroogd en gefermenteerd op een manier die geen schade aanricht aan het milieu. Deze living tea komt van eerlijke bedrijfjes in China en Taiwan.

Waar komt de theeceremonie vandaan?

De theeceremonie is een eeuwenoude traditie uit China, waarbij er met respect voor de thee en de gasten thee geserveerd en gedronken wordt.

"Tea is not 'stuff', but rather a flow of energy—the movement of sun and rain, sprouting and growing, life, and death.

Tea is a leaf, a liquor, a practice, and our bodies. This flow and movement is natural." - Wu De

Theeceremonie boeken

Een theeceremonie is een prachtig cadeau aan jezelf: rust, stilte en je innerlijke guidance horen. Maar het is ook enorm fijn om deze magie van de theeceremonie te delen met anderen. Je kunt bij mij een theeceremonie boeken voor een kleine groep. Als je een theeceremonie voor jou alleen wilt, kan dat ook, maar dan zou ik eerst even kijken bij REVELATIONS.

Theeceremonie voor 3 – 6 personen: € 200 excl. btw
De ceremonie duurt ongeveer 1,5 à 2 uur.

Wil je een theeceremonie voor meer dan 6 mensen? Neem dan even contact met me op.

charelle theeceremonie
chinese theeceremonie
theeceremonie in het bos