Home Slow Marketing “Slow marketing, is dat ook mogelijk voor mij?”

“Slow marketing, is dat ook mogelijk voor mij?”

by Charelle

Bij slow marketing denken we al snel aan niks doen, niet de resultaten krijgen die je graag wilt, te langzaam gaan en achterblijven. Maar in werkelijkheid gaat slow marketing over het creëren van sterke wortels voor langdurig resultaat. Het gaat over effectief handelen en niet je energie verspillen. ‘Don’t leak your qi’, zoals mijn theementor altijd zegt.

Dat gaat natuurlijkerwijs samen met voldoende rust nemen, werken op jouw eigen tempo en het neerzetten van een bedrijf dat jou diep voedt. Natuurlijkerwijs, omdat als jij niet je rust neemt en tegen je ritme in werkt, je succes niet langdurig is (aka, je houdt het niet vol op dat tempo en stort in). Bovendien werk je niet op je eigen ritme en maak je geen gebruik van jouw natuurlijke golven van creatie en rust. Als je leert om juist van die golven gebruik te maken, zet jij in korte tijd neer waar je anders maanden over zou doen. Zonder dat het je energie kost, zonder dat je qi lekt.

Ben je er wel klaar voor?

Als je gewend bent om volgens traditionele of misschien juist nieuwere strategieën te werken, kan het moeilijk zijn de ommezwaai naar slow marketing te maken. En waarom zou je? Die ene coach zei toch dat deze fast strategy zou werken? En zo te zien heeft ze aardig wat centen verdiend door die strategie zelf toe te passen.

Deze slow marketing coach vertelt je niets anders, behalve dat een slow strategy voor haar werkt. Dit is precies waarom je zelf moet voelen of slow marketing bij je past, of je het durft, of je er klaar voor bent. Want ik zeg A, die andere coach zegt B.

Daarom een aantal redenen waarom ik zélf A zeg en kies voor slow marketing:

  • Niet meer iedere dag zichtbaar moeten zijn omdat anders je bedrijf stil komt te liggen
  • Niet langer de trends achterna hollen
  • Niet langer dat gevoel altijd te weinig tijd te hebben
  • Wél steeds nieuwe klanten aantrekken, ook als jij even niet zichtbaar bent
  • Werken en vertrouwen op jouw natuurlijke ritme
  • Je voelt je gevoed en in verbinding met de natuur en de wereld om je heen: het leven inspireert je
  • Focus op jou, de ondernemer: wat heb je nodig? Hoe gaat het écht met je? Wat mag doorvoeld worden?
  • Je bedrijf groeit met je mee. Als jij verandert, verandert je bedrijf, maar niet andersom.
  • Je ervaart meer flow en je intuïtie is helderder
  • Ease, grace, zachtheid, bezieling, vertrouwen en innerlijke rust

Daar voel je toch meteen een JA op, vanuit je diepste onderbuik? Maar ook vanuit je hoofd? Als ik kon kiezen tussen dit en hustlen met snelle strategiën, dan is slow marketing een no-brainer voor me.

Misschien herken je dit ook wel

Je bent al een tijdje bezig met je bedrijf. Je deelt jouw message, jouw ‘innerlijk medicijn’ met de mensen bij wie het resoneert. Je hebt al een aantal business coaching trajecten gevolgd, weet inmiddels wat af van strategie en hebt best wat bereik op Instagram gecreëerd. Meer dan eerst, in ieder geval. Instagram is waar je het meest zichtbaar bent en waar jouw klanten je meestal vinden. Maar je bent ook ooit begonnen aan een podcast, de beginnetjes van een groepstraject liggen klaar en je zit boordevol ideeën voor de toekomst.

Toch merk je de laatste tijd dat het je veel energie kost om zichtbaar te zijn. Ook de hoeveelheid klanten die je weet te vinden neemt langzaam af. Alles voelt een beetje vermoeiend en tegen de stroom in. Je weet niet zo goed meer waar je de energie vandaan moet halen.

(Deels) herkenbaar?

En klaar om te kiezen voor rust, jouw eigen ritme, zachtheid, stevige wortels en een bedrijf dat jou voedt?

Dan ben je klaar voor slow marketing, dear one.

Mijn toegankelijk 1:1 mini-mentorship ‘De marketing slow-down‘ helpt je op weg.

Pin voor later:

Foto door Yalou van der Heijden.

VERDER LEZEN

Leave a Comment