Home Slow Working Mijn NLP cursus, Canada en het volgen van je hart
nlp canada hart volgen

Mijn NLP cursus, Canada en het volgen van je hart

by Charelle

Deze week ben ik super excited, omdat ik over een paar dagen naar Toronto, Canada ga voor een NLP & Hypnose coaching cursus. Ik krijg een week lang een super intensieve training in NLP, Hypnose en EFT zodat ik jou nóg beter kan helpen om in je True Self te stappen. (Benieuwd welke cursus ik precies ga doen? Klik hier voor een voorproefje.)

In een ander artikel ga ik nog uitleggen wat NLP, hypnose en EFT precies inhouden, want in dit artikel ga ik het hebben over mijn reis naar Canada. Hoe kwam die tot stand? Hoe liep die anders dan ik had gedacht? En wat was mijn grootste take-away in het plannen van deze reis?

Professionele dagdromer

Toen ik me begin dit jaar inschreef voor de cursus en de keuze kreeg om de intensive week online of in Canada te doen, dacht ik: Toronto, leuk! Dan blijf ik nog een aantal extra weken en ga ik lekker rondreizen door Canada. Ik had op dat moment nog geen idee wat ik dan precies wilde doen, maar ik vertrouwde erop dat dat vanzelf wel duidelijk zou worden. Want zo werkt dat meestal bij mij… Maar dit keer niet.

Iedere keer als ik dacht aan Toronto, dacht ik: ik moet me écht even gaan inlezen. Maar ik had daar helemaal geen zin in. Ik had ook geen dagdroom over hoe mijn reis in Canada eruit zou zien, terwijl ik heel visueel ben ingesteld en altijd meteen weet hoe ik iets wil hebben. Het enige was ik zag waren bomen en een cabin, dat voelde goed, na een week in de stad Toronto. Maar meer zag ik niet. En believe me, I’m a professional daydreamer. Ik weet nog dat ik in groep 3 een keer moest nablijven omdat ik teveel dagdroomde en ik totaal in shock was: ik was toch gewoon lief geweest? Ik was niet brutaal of stout geweest, had niets kapot gemaakt, had mijn rekensommen af…

Anyhow.

Toronto kwam steeds dichterbij en ik wist nog steeds niet hoe ik mijn reis vorm wilde geven. Uiteindelijk ging ik toch maar een dag research doen en alles wat ik tegenkwam leek me wel erg leuk,  maar als ik mezelf dan inbeeldde en door Canada zag reizen voelde ik geen enkele spark of JOY.

Meanwhile, kreeg ik kriebels in mijn buik bij de gedachte om weer naar Asheville in North Carolina te gaan, een plek waar ik twee jaar geleden was. Ook Oregon roept mijn naam de laatste tijd luidt en duidelijk. En, ter info, Toronto ligt dus aan de oostkant van Canada, niet vlakbij Oregon.

Toch maar één week?

Steeds meer merkte ik dat ik eigenlijk maar één week naar Canada wilde, voor de cursus. Maar dat voelde ook super stom. Want, A. dat was niet het plan, B. zonde van het geld, om voor maar één week naar Canada te vliegen (onzin natuurlijk) en C. beetje zonde van de vliegreis die zoveel uitstoot veroorzaakt.

Laten we beginnen bij A. dat was niet het plan. Deze is grappig. Want dit is iets waar ik mijn klanten keer op keer op wijs: dat dingen NOOIT verlopen volgens plan. Vaak kijken ze me dan een beetje verward aan, want hoezo niet? Maar ga maar na, toen je vanmorgen opstond met een idee van hoe de dag eruit zou zien… en dat idee vergelijkt met hoe je dat er tot zoverre uitziet… dan ziet je dag er al heel anders uit. OK, misschien ben je inderdaad met de trein naar je werk gegaan en weer terug. Maar het grootste deel had je van te voren niet kunnen bedenken. Plannen zijn leuk voor de vorm, als los framework, maar niet iets om je strak aan te houden. Het leven loopt toch altijd anders.

Dan B. zonde van het geld. Hier moet ik stiekem een beetje om lachen. Want langer in Canada blijven omdat ik er toch al ben, klinkt voor mij hetzelfde als wanneer je in een winkel staat en zegt: goh, ik wil dit eigenlijk niet hebben, maar het is in de aanbieding dus laat ik het maar kopen. Slaat nergens op. Als je dit ooit denkt, 99% kans dat je het product niet gebruikt en het dus alsnog een waste of money is. Next.

C. zonde van de uitstoot. Hier kan ik een hele blogpost aan wijden, want vliegen kan eigenlijk echt niet meer. Het is vervuilender dan de veeindustrie en er zijn maar weinig écht goede excuses om een vliegtuig in te stappen. Als veganist kan ik dierlijke producten prima laten staan, maar ik ben gek op vliegen. En gek op reizen. Bij een volgende vakantie binnen Europa ga ik sowieso wel kijken wat de treinmogelijkheden zijn, maar intercontinentaal is dat was lastiger.

Deze vliegreis verantwoordde ik naar mijzelf door te zeggen dat ik voor langere tijd zou blijven. Ik ga niet zomaar even een weekendje op en neer naar Toronto om te winkelen of iets anders onbelangrijks. Ik zou een paar weken in Canada blijven en er echt van genieten. Daarnaast ging ik naar Canada met een hoger doel: de cursus volgen zodat ik nóg meer vrouwennóg beter kan helpen in hun True Self te stappen. En ik geloof écht dat als je helemaal in alignment bent met je True Self, je automatisch minder keuzes gaat maken die slecht zijn voor het milieu. Of je je in ieder geval meer bewust bent van de keuzes die je maakt. Je ervaart je eigen interconnectedness met de wereld om je heen en je realiseert:  jij BENT de natuur.

Die tweede reden gaat nog steeds op, die eerste niet meer. Maar ik realiseer me zojuist nog iets…

Ik geloof heel erg dat het waardevol is om veel geld te verdienen. Daarmee is het makkelijker om duurzame keuzes te maken en bovendien heb je dan ruim de mogelijkheid om bij te dragen aan goede doelen. Als ik nóg meer vrouwen kan helpen in hun True Self te stappen en daarmee mijn inkomen verhoog, kan ik dus nóg beter bijdragen aan de heling van de wereld. Daarnaast geloof ik dat hoe meer je in je True Self stapt, hoe makkelijker het is om een mooi inkomen voor jezelf te genereren. Wat betekent dat alle vrouwen die ik help óók de mogelijkheid krijgen te investeren in duurzaamheid en goede doelen. Misschien kunnen we zelfs bijdragen aan onderzoek naar duurzamere vliegwijzen…

Waarom Canada, als het ook in Nederland kan?

Toen ik mijn rationele redenen om langer dan één week in Canada te blijven had weerlegt, gebeurde er nog iets…

Twee weken voor vertrek scrolde ik door Instagram en daar dook een retreat op waarbij ik meteen een hele duidelijk ja voelde. Een spark of JOY! En meteen dacht ik: ‘he! Dit retreat biedt eigenlijk precies wat ik zou willen voor mijn reis in Canada… maar het is niet in Canada, het is in Nederland.’ En toen: ‘wacht even… ik vind het eigenlijk veel leuker om dit in Nederland te ervaren, in mijn ‘eigen habitat’, in de natuur van mijn geboorteland.’ En toen dacht ik: ‘waarom moeilijk doen als het ook gewoon hier kan?’ Dus ik schreeef me last minute in voor het retreat en besloot daarmee dat wat ik wild ervaren, ik nu in Nederland ging ervaren. Er was geen reden voor mij om langer dan één week naar Canada te gaan.

Volg je hart

Wat is nu de moraal van dit verhaal? Get rid of the unneccessary and follow what lights you up! En dat meen ik echt. Ik heb zó vaak in mijn leven dingen gedaan omdat ik dacht dat ik ze moest doen om perosonlijk te groeien, omdat ik ervan overtuigd was dat het iets aan mijn leven zou toevoegen… Terwijl ik bij de gedachte eraan helemaal geen JOY ervaarde of het zelfs super stom vond… Enter stage left one excruciating year of European Law School En daar heb ik keer op keer zeer weinig aan gehad. In ieder geval veel minder dan aan alle dingen die me wél meteen super enthousiast maakte!

Kies niet met je ratio, kies met je hart. Je hoeft geen plan te hebben. Alleen hier te zijn. In het nu. Zodat je opmerkt en écht voelt waar jouw hart een spongetje van maakt.

Boek een gratis Tea Talk met mij

Het is zó simpel, en toch niet altijd even makkelijk. Dus voel je nu: Charelle, ik wíl mijn hart wel volgen, maar ik durf niet, ik loop vast, ik vind het spannend… Trek dan aan mijn mouw. Ik bied gratis Tea Talks aan waarin we samen kijken wat jij kunt doen om je hart te gaan volgen. Om in je True Self te stappen, zodat je de helderheid en het vertrouwen krijgt om je hart ook daadwerkelijk te volgen.

Dus merk je, ik vind het moeilijk om mijn hart te volgen? Plan dan een Tea Talk, je bent echt zo welkom.

Met licht en helderheid,

Charelle

Dit artikel bevat affiliate links.

VERDER LEZEN

Leave a Comment